Ungdom

Når du går til atletik i BACs Ungdomsafdeling, får du mulighed for at prøve forskellige atletikdiscipliner sammen med andre drenge og piger. Vores medlemmer er fra 5- 17 år gamle.

Du kan starte på vores miniatletik-hold, når du er blevet 5 år. Her går du, til du er ca. 9 år. Der er træning en gang om ugen og vi lægger vægt på, at det først og fremmest skal være sjovt. Vi bruger ind imellem lege til bl.a. at øve koordination og til at styrke det sociale sammenhold. Vi starter hver træning med opvarmning, og herefter er der træning af en eller flere discipliner, fx boldkast eller længdespring. Vi slutter med en lille farvel-leg. Vi opfordrer til deltagelse i stævner for børnenes aldersgruppe, da det er vores erfaring at det styrker sammenholdet, og børnene synes det er sjovt

Vores næste hold dækker de 10-13-årige. Her er der mere atletik og mindre leg. Vi træner hver tirsdag og torsdag kl 16.45-18.00 hvor hver træningsgang starter med løb, opvarming og koordinationsøvelser, evt. i form af lege. Derefter træner vi forskellige atletikdiscipliner indenfor løb, spring og kast.

Når du er 14- år, har du forskellige muligheder. Du kan træne på vores grundtræningshold, hvor du kommer igennem alle disciplinerne indenfor løb, spring og kast. Du kan kaste i vores kastegruppe, hvor der trænes kugle, diskos, spyd, vægt og hammer. Og du kan løbe i vores løbegruppe for  mellem- og langdistanceløb. Du kan også vælge at kombinere grundtræningsholdet med mellem- og langdistanceløbsholdet. Der trænes fælles to-tre gange om ugen afhængig af gruppen. Vi prøver at lave fælles opvarming, koordination og/eller styrketræning for at styrke sammenholdet mellem grupperne.

Der er plads til alle i BACs Ungdomsafdeling - både til dem der bare går til atletik en gang om ugen, og til dem der træner seriøst på konkurrenceplan. Uanset niveau prøver vi at få vores medlemmer til at dygtiggøre sig ved at fokusere på den enkeltes personlige rekord. 

Vi laver ind imellem mini-klubstævner på Bagsværd Stadion, så nye medlemmer kan vænne sig til at gå til stævne i trygge rammer. Og vi opfordrer alle til at gå til stævner ude omkring sammen med klubkammeraterne.  Vi er tit afsted til stævner, mest i weekenderne men i sommerhalvåret også på hverdagsaftener, og vi stiller op i både individuelle og hold-konkurrencer.