Masters

Masters-atletik

VM-guldvinder

På den nationale scene er man veteran fra det år, man fylder 30 år.

Ved deltagelse i internationale mesterskaber er grænsen oftest 35 år, og det er fødselsdatoen, der tæller, og ikke kun fødselsåret.

Ved nationale og internationale mesterskaber er veteraner inddelt i aldersklasser med 5 års intervaller. fx. 30-34 år, 35-39 år.

 

I veteran-atletik konkurreres stort set i de samme øvelser som i senior-atletik. Man gør dog enkelte løbe-distancer lidt kortere, og man gør kasteredskaberne f.eks. spyd og kugler gradvis lettere, så de passer til aldersklassen.

Guldmedalje

Stævner

På DAF’s hjemmeside findes stævneoplysninger m.v. under VETERAN.

Bagsværds veteraner tager ofte medaljer ved mesterskaberne, og i 2011 blev det sågar til to gange guld ved VM for veteraner.

 

Ofte sker tilmelding til stævner og mesterskaber på hjemmesiden. Øvrige tilmeldinger til nationale mesterskaber og ønsker om deltagelse på veteranholdet skal rettes til holdleder Michael Pilegaard Hansen  michael.pilegaard @ gmail.com . Husk altid at oplyse fødselsår.

 

Hold

BAC deltager i den landsdækkende Veteranturnering med et M/K-hold. Her afvikles først en indledende runde i ØST, og derefter en landsdækkende finalerunde. BAC har tidligere vundet det danske mesterskab i holdturneringen, og har hold-deltagere fra 30 til 80 år.

1500 m ved VM

Følgende øvelser er del af denne holdkamp:

Løb: 100m, 400m, 1500m, 5000m + 1000m stafet (100+200+300+400)

Spring: Højde, længde og stangspring

Kast: Kugle, diskos, spyd og hammer

Pointberegningen foretages efter ”veterantabellen” således, at man bliver kompenseret efter alder.

 

Der lægges stor vægt på det sociale samvær og der tages i videst mulig omfang hensyn til den enkeltes disciplin-ønsker.

I den indledende runde sættes holdet i Bagsværd således, at flest mulige M/K’er får mulighed for at deltage. Vi må deltage med to i hver øvelse. Den enkelte må max deltage i tre øvelser + stafet.

I finalerunden vil der i højere grad blive fokuseret på, hvad den enkelte kan opnå af point i sin øvelse.

 

Træning

Veteranerne træner sammen med øvrige seniorer på de faste træningsdage tirsdag og torsdag kl. 17.00 eller som man aftaler indbyrdes.