Senior

Senior-Atletik


Du løber måske hurtigere, end de andre, hvis I spiller fodbold?
Eller din snebold kommer bare længere?
Atletik består af mange discipliner, hvor en del af dem egentlig er ganske almindelige bevægelser omsat til sport. Sprint. Lange løb. Spring. Kast. Løb med forhindringer. Der er både noget for de stærke, de lette, de eksplosive og de udholdende. 
Mænd og kvinder dyrker næsten de samme discipliner. Det er nemt at komme i gang, men det tager mange års træning, hvis man er ambitiøs og forfølger det perfekte.
Senior-atletik er såmænd blot betegnelsen for det, der hverken ligger i en ungdoms-klasse eller i en veteran-klasse.
Atletik er en individuel sport. Som voksen i en atletikklub bestemmer man selv, om man træner en enkelt disciplin, en lille håndfuld eller et bredt udvalg. Man er heller ikke afhængig af et holds træningstidspunkter, så det er også frit, hvor meget man træner. En gang om ugen eller to gange om dagen eller . . . .
Klubben har både motionister og i hvert fald en af Danmarks absolut bedste, nemlig 800 m-løberen Andreas Bube.
Der afholdes en lang række stævner om sommeren. Nogen appellerer til bredden, mens andre er elite-orienterede. Desuden er der indendørs-stævner om vinteren. Man bestemmer selv, hvor aktiv man vil være på denne front. Atletik er fakt
isk også en hold-sport, og dette drejer sig altså ikke kun om stafetløb. Hver sommer afvikles nemlig Danmarksturneringen, hvor klubben stiller med et stort hold både for mænd og for kvinder, og hvor alle er i aktion. I de gode år er det nærmest samlingspunktet for atletikfolkene i Bagsværd.
Hvis du vil prøve atletik i Bagsværd Atletik Club, skal du kontakte træneren og høre, hvornår det er bedst, at du kommer og prøver. Pga. den meget individuelle træning finder du nok først hen ad vejen ud af
 præcis hvornår og med hvem, du vil træne, men vi forsøger at holde gruppernes træningstider up-to-date her på hjemmesiden. Som udgangspunkt kan der trænes i almindeligt løbetøj, men ret hurtigt ser man en stor fordel ved f.eks. mere specialiseret fodtøj til visse af disciplinerne.
Hvis du allerede ved, hvad du vil, er det helt fint, men du kan også sagtens prøve lidt af hvert. Der er jo netop ikke et stort hold, som alle laver det samme. Nogen gange er det fælles, andre gange individuelt. Derfor skal du også være forberedt på, at nogen gange har du en træner, og andre gange træner man alene eller i en gruppe, mens træneren er optaget andre steder. Sådan er systemet i atletik, men reelt vil alle være meget imødekommende og hjælpsomme for at få dig godt i gang. Og igen, langt det bedste er at få en lille snak om, hvordan det skal foregå.