Ungdom - Hold og Tider

Børn 6-9 år:

En typisk træning foregår således: - Opvarmning - vi løber runder på stadion eller leger os varme, om vinteren løber vi udendørs såfremt vejret tillader det, vi løber både korte og lange ruter afhængig af hvilke discipliner vi træner. - Træning - Vi træner en eller flere discipliner - vi gør vores bedste for at skifte mellem forskellige slags discipliner og opfylde evt. ønsker mht. stævner. - Leg - både børnene og trænerne elsker en god leg, nogle lege kan endda bruges som egentlig træning. - Særlig afslutningsleg - "Klem". Klem er en særlig leg hvor et udvalgt barn fra "klemmelisten" sender et håndtryk rundt i en cirkel. Når håndtrykket er nået hele vejen rundt, kan det udvalgte barn sige tak for i dag og træningen afsluttes.
Mandage 16.45 til 18:00 Bagsværd Stadion/Boldhallen   Henrik Hansen 40791220 vmaxhansen @ gmail.com

Ungdom 14 + år:

 
Vores hold har primær fokus på den grundlæggende teknik inden for atletikken. Vi gør meget ud af grundtræningen og målrettet træning, med mulighed for og gradvis øget specialisering. Der lægges vægt på enkeltdetaljer, dog uden at træningen føles kedelig. Atletik er konkurrenceidræt, og det er det, vi brænder for. Vores mission at lære dig hvad atletik egentlig går ud på og hvor mange forskellige øvelser, der indgår i et træningspas og i en konkurrencesituation. Vores mål er også, at du og dine kammerater bliver rimelig selvkørende efter nogen instruktion. Det er selvfølgelig ikke noget vi forventer af dig lige med det samme, men vi arbejder hen imod, at du tager ansvar for din egen træning. Vi har 3 ugentlige træningspas. Når du så har mod på det, kan du deltage i en række stævner der tilbydes i Storkøbenhavn. Bagsværd Atletik Club laver også sine egne stævner, hvor du kan prøve dig selv af i ”trygge rammer”. I vores træningsstævner indgår for eksempel en 80 meter, højdespring og kug
Tirsdag 17:00-18:30 Bagsværd Stadion   Hilmar Kvist 25291545 hilmar.kvist @ gmail.com
Torsdag 17:30-19:00 Bagsværd Stadion   Lars Bach (spring) Rene Bang Hansen 29494401/ 40590311 labj @ di.dk / rbh @ mediabors.dk
Lørdag Start 10:00 Bagsværd Stadion  

Spring/sprint gruppe fra 14 år:

I spring/sprint gruppen træner de atleter der har lyst og flair til at prøve sig af med højdespring, længdespring eller trespring (stangspring i samarbejde og efter aftale med Rene). Træningen er for de atleter, der har snuset til spring i de generelle grupper, men som gerne vil specialisere sig lidt mere. Typisk har gruppens atleter fokus på konkurrence deltagelse og træner målrettet på at blive bedre til deres disciplin. Vi træner både teknik og fysiske øvelser, der understøtter de enkelte spring. Det er typisk forskellige typer hop på kasser, over hække, løbespring mv. Vi træner også styrke med medicinbolde, kuglekast og lidt styrke efter alder, tid og formåen. Den enkelte atlet sætter store og små målsætninger for sig selv, og deltager i stævner i rundt omkring i Storkøbenhavn, det øvrige Danmark og sommetider svenske stævner.
Efter afta Hallen/stadion (sommer)   Lars Bach Jensen 29494401 LABJ@di.dk
   

Ungdom 10-13 år

Holdet deles i praksis i to hold: 10-11 og 12-13 år. Holdene består af både nybegyndere og mere garvede udøvere, som ofte er fortsat fra mandagsholdet. Men at have gået til atletik i lang tid er absolut ikke altid en forudsætning for at kunne blive god. Det kræver "bare" en vis portion talent, gåpåmod og vilje til at blive bedre,selv når en disciplin virker svær. Af samme grund forventer vi som trænere også, at man som deltager ikke møder op med en "jeg kan ikke"-indstilling, for det er der som regel ingen der kan, første gang de forsøger sig med højdespring eller spydkast. Vi tilstræber en passende blanding af leg og egentlig disciplintræning, men med vægt på sidstnævnte, så deltagerne gennem træningen kan udvikle alle sider af deres motoriske og atletiske kunnen og samtidig spore sig ind på, hvad de er særligt gode til.
Tirsdag 16.00 - 17.30 10 - 11 år Bagsværd Stadion   Thorbjørn Mikkelsen 25688012
Tirsdag 16.00 - 17.30 10 - 11 år Bagsværd Stadion   Ida Mørck
Tirsdag 16.30 - 18.00 12 - 13 år Bagsværd Stadion   Tino Klein 29862650

Kastegruppen fra 14 år:

Kastegruppen består af udøvere, der primært har hovedinteresse i kasteøvelserne, dvs. spydkast, kuglestød, diskoskast, hammerkast og vægtkast. Men alle som vil dygtiggøre sig i kast er velkommen.Der trænes teknik i alle kast, bygget op over den enkeltes kunnen. Basisteknik for nybegyndere og let øvede og en mere grundig udvidet træning for de mere erfarne. Det er målet at alle skal kunne udføre kastene så teknisk korrekt som muligt.Tekniktræning kombineres med styrketræning. Også her i forhold til alder og formåen. Dette gøres for at sikre at udøveren kan klare de styrkemæssige krav kastene kræver.
Tirsdag 17:00-19:00 Bagsværd Stadion   Tino Klein 29 86 26 50 tk @ gubra.dk
Torsdag 17:00-19:00 (sommer) Bagsværd Stadion    
Torsdag 18:00-20:00 (vinter) Boldhal