DM 10K Landevej

22. april 2024 19:42 , af Carsten Rytter

Lørdag d. 20. april blev DM 10K Landevej afviklet i Århus og det var samtidig 6. runde af CRAFT Cup. Århus 1900 stod igen i år for et rigtigt godt arrangement og det bliver bedre og bedre år for år.
Bagsværd AC havde en lille gruppe på 7 løbere med til mesterskaberne, hvor de fleste præsterede rigtigt fint.
I første heat for løbere med en forventet sluttid på 36.30 eller mere havde vi 2 med. Camilla Balle Bech der for nylig er skiftet til Bagsværd sammen med hendes bedre halvdel Esben Krogh Rasmussen løb et fremragende løb, hvor der blev løbet helt jævnt, men der var stadig kræfter til en god afslutning. Camilla kom i mål på 36.29, som var en forbedring af PB på 50 sek. Det gav en flot 17. plads i KS samt en 4. plads i K30, hvor der kun var ganske få sekunder op til både sølv og bronze. Henrik Sørensen løb også et rigtigt flot løb, hvor han kom i mål på 38.38, hvilket er PB med 62 sek. Muligvis har Henrik løbet hurtigere, men det er ikke registreret på Statletik.
I andet heat for løbere med en forventet sluttid hurtigere end 36.30 var det meste af den danske elite til start. Christoffer Frost-Jensen Johansen var hurtigste BAC’er og han kom ind på en super flot 10. plads i tiden 30.35 og det var PB med 7 sek. Esben Krogh Rasmussen, som også er ny i klubben både som løber, men også som træner i ”Ungdoms Mellem/Lang” havde i foråret trænet op til maraton, som desværre gav en skade, hvorved at han ikke kunne løbetræne i de seneste uger op til DM 10K. Han stillede alligevel op især for holdets skyld. Så ud fra forberedelserne, så løb Esben rigtig godt og kom i mål på 31.33. Det gav en plads som nr.31 i MS samt en 9. plads i M30. Tredje mand og dermed løberen der fyldte Seniorholdet op var Peter Hærvig Rønning, der løb på 32.51, som gav en 65. plads i MS og en 15. plads i M30. Holdet fik en 8. plads.
Lars Håkansson løb også et fantastisk løb og kom i mål på 33.05. Det var en ordentlig PB med 1 min 59 sek. og samtidig gav det en Bronzemedalje i M35. Stort tillykke til Lars med Bagsværd’s eneste medalje.
Hjalte Dalskov stillede også til start, men feber pga. en visdomstand der drillede gjorde, at Hjalte måtte udgå.