FORSIDE          MOBIL        ENGLISH        INDHOLD        SØG        HJÆLP   
      
 
 
Udvalgt indlæg
 
24/4 - 2023
DM 10K 2023 i Århus    Skriv svar   Ret indlægget
Lørdag d. 22. april blev Danmarksmesterskaberne på 10 km Landevej afviklet i Århus. Desværre var den samlede BAC-trup blevet decimeret pga. skade og sygdom, men alligevel stillede 9 BAC-mænd til start i senior og andre aldersklasser for hhv. Ungdom og Masters. Vejret var perfekt med en lun temperatur, solskin, ingen nedbør og kun en minimal vind.
Det store startfelt var blevet delt op i 2 starter, således at dem der forventeligt løb på 36.30 eller langsommere startede først og 1½ time senere startede de hurtigste.
I den første start havde BAC kun Poul Clemmensen (M75) og han løber jo stadig som en ung vårhare og kom igennem på 51.01. Det gav en Bronze i aldersklassen og da samtidig Klubrekorden i denne aldersklasse var vakant, så kan Poul nu også pryde sig med denne.
De resterende 8 Christoffer Frost-Jensen Johansen, Hjalte Dalskov, Jakob Lund Frisk, Albert Frydensberg, Theodor Bergenstof Gilhøj, Kasper Rebenstorf, Peter Hærvig Rønning og Jakob Mørkeberg startede alle i det hurtige heat og her var vi heller ikke helt heldige. Kasper, Theodor og Jakob F. var alle involveret i et kæmpe styrt ifm. starten, hvor alle de nævnte var nede og ligge i en stor bunke og tabte dermed en del tid. Især Jakob mistede tid, da han kom afsted som allersidste mand.
Herefter gik det til gengæld rigtig godt og de uheldige fik løbet sig godt op i feltet.
Første BAC’er i mål var Christoffer, der løb på 30.42 og blev nr. 13 og dette er en forbedring af hans PB med 12 sek.
Anden BAC’er over målstregen var Jakob Mørkeberg, som stillede op i M40. Jakob løb på utroligt flotte 31.49, hvilket gav en Sølvmedalje i aldersklassen, hvor han kun blev slået af en vis Jesper Fauerskov. Tiden er også en kæmpe forbedring på 1.18 af både Jakob’s PB og Jakob’s egen Klubrekord i M40.
Peter stillede op i senior selv om han har alderen til at konkurrere i M30. Peter lå længe sammen med Jakob, men måtte lige slippe til sidst og fik tiden 32.13, hvilket gav en placering som nr. 35 hos seniorerne.
Herefter fulgte Jakob Frisk, som virkeligt fik løbet sig op efter styrtet og kom i mål i den flotte tid 32.31, hvilket gav en 6. plads i U23. Tiden kunne jo have været endnu bedre, hvis ikke han havde mistet en del tid ifm. styrtet.
Hjalte stillede til start i U20 og det var virkelig en test af hans problemer med vejrtrækningen med længerevarende høj belastning. Og her fik vi virkelig et positivt respons, da Hjalte ikke havde problemer andet end den udmattelse der er ved den lange distance. Hjalte kom i mål på 32.52, hvilket gav en Bronzemedalje i aldersklassen. Tiden var samtidig en forbedring af PB med 1 min.
Albert stillede til start i U23, så BAC havde et hold i denne aldersklasse (BAC lånte Hjalte fra U20). På trods af mest svømmetræning og mindre løb, så gjorde Albert det fint og kom i mål på 34.10, hvilket gav en 15. plads i aldersklassen. Sammen med Jakob F. og Hjalte gav det også en Bronzemedalje i holdkonkurrencen.
Theodor der primært gør det i Militær Femkamp og først for nylig har intensiveret løbetræningen havde også et rigtigt fint løb og kom ind på 35.01. Det gav en 69. plads hos seniorerne.
Kasper der vist primært er triatlet, men også gør sig i langrend og alt muligt andet havde i ugen op til DM lavet 3 gange Maxtest i 3 forskellige idrætsgrene og sammen med styrtet i starten gjorde det nok at det ikke blev helt optimalt for Kasper. Kasper kom i mål på 35.07 og han blev nr. 13 i M30.
BAC havde også et Seniorhold, som blev nr. 13. Dette er dog ikke retvisende for løbernes præstationer. DAF havde i år indført, at såfremt at en løber både ville stille op i egen aldersklasse og senior, så skulle der betales for start i begge klasser. Desuden skulle der også betales for hvert hold, som man tilmeldte, hvilket også er nyt. Derfor var der en del der kun var tilmeldt i egen aldersklasse, så klubben kunne spare lidt på udgifterne. Såfremt at alle havde talt med i senior, så var holdet blevet nr. 7.
På trods af dette havde vi alle en rigtig god dag og tur og alle løberne skal have et stort tillykke med de flotte resultater.

  
Terminsliste (evt. tilmelding) 
30/9Socialt løbearrangement med Klin...
24/11Julefrokost
Nyheder 
7/9 Tre "mand" høj fra BAC til...
6/9 OBS info omkring d. 7. september.
3/9 Dobbelt Danmarksmester
24/5 Mindeord for Rita Christensen
15/5 CPH Marathon 2023
Medlemmerne